top of page
PÁRtatlan kommunikáció plakát.png

A workshop előtt várunk szeretettel egy INGYENES, online tájékoztató alkalomra, ahol a workshop témájáról és magunkról, valamint a téma iránti elkötelezettségünkről is mesélünk. Kérdéseiteket is szívesen várjuk itt az alkalmon.

 

Az INGYENES tájékoztató alkalom időpontja:

2023. május 17. szerda 18.00 óra

 

Az online alkalom linkje a facebook eseménynél lesz megtalálható 24 órával az esemény előtt. A facebook esemény linkje: https://fb.me/e/TplbDJk4

Zoom https://us06web.zoom.us/j/85378494111

Úgy érzed, hogy a társaddal nem értitek egymást? Olyan, mintha elbeszélnétek egymás mellett? A kommunikációtok a napi teendőkre korlátozódott?

PÁR(t)atlan workshop – párkapcsolati kommunikáció

A kommunikáció a társas élet elengedhetetlen előfeltétele, így nélküle párkapcsolat sem elképzelhető. Ráadásul a kutatások szerint a párkapcsolattal való elégedettségre jelentős hatással van a kommunikáció minősége is.

Felmerül a kérdés akkor, hogy hogyan lehet jól kommunikálni? Hogyan lehet úgy kommunikálni, hogy a társunk, illetve más kapcsolataink ne sérüljenek? A workshop során ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

A workshop alapját az élményalapú gyakorlatok, valamint azokra való reflektálás, saját tapasztalatok átbeszélése alkotja. A workshop során előforduló feladatok nagy része élményalapú, így tapasztalati úton tudja segíteni a tanulási folyamatot. Felhívjuk a figyelmet a kommunikáció fontosságára, az alapvető működési mechanizmusaira, a hatékony és beépíthető visszajelzések jellemzőire, és igyekszünk eszközöket adni, amivel javítható a kapcsolatokban a kommunikáció minősége. Ideális esetben pedig önismereti felfedezések, “aha-élmények” is születni fognak.

 

Főbb témakörök, amelyeket érintünk:

 • önismeret

 • kommunikációs alapismeretek

 • különböző én-állapotokból való kommunikáció

 • hatékony és beépíthető visszajelzések

 • az asszertív kommunikáció alapjai

 • transzgenerációs minták feltérképezése

 • visszajelzés adásának és befogadásának képessége

 

A workshopot tartják: Varga Noémi pszichológus, tréner és Németh Gábor mentálhigiénés szakember, tréner

Workshop időpontja: 2023. június 16-17. (péntek-szombat) 8.00 - 16.00

Helyszíne: Tiszavirág Pszichológiai Központ (6721 Szeged, Szent István tér 2.)

 

Jelentkezés és további információk:

info@tiszaviragpszichologia.hu

+36305990907

 

Jelentkezési határidő: 2023. június 6. 

"Használati útmutató" másokhoz - ismerd meg, hogyan működnek az emberek! 

DISC workshop

A "Használati útmutató" másokhoz - ismerd meg, hogyan működnek az emberek! (DISC workshop) témája a program elméleti hátterét adó DISC modell megismerése, amely egy könnyen átlátható és gyakorlatban is jól használható tipológia. Segítségével a résztvevők jobban eligazodhatnak a társas kapcsolatokban, könnyebben megérthetik a környezetük reakcióit. Továbbá mások viselkedésének megértésén túl, megismerhetik önmagunk erősségeit és fejlesztendő területeit, amelyek tudatosításával hatékonyabban működhetnek együtt másokkal. A DISC szemlélete egy “színes térképként” tud mindehhez szolgálni.

 

A workshopon a következő témákat járjuk körbe:

 • Az észlelésünk korlátai, lehetőségei

 • A DISC eredete, szemlélete

 • A négy alaptípus ismertetése: ki milyen a jó és a rossz napján?

 • Milyen típusú ember hogyan működik az egyes társas helyzetekben? 

 • Tesztkitöltés, önértékelés

 • Élményalapú feldolgozás, csoportos gyakorlatok

 

A workshopot tartják:

Varga Noémi pszichológus, tréner

Németh Gábor mentálhigiénés szakember, tréner

 

Díj: 40.000 forint / résztvevő

Művészetterápia fókuszú csoportjaink

A művészetterápiák a művészetek (képzőművészetek, irodalom, film, zene, tánc- és színművészet) befogadásának élményét, valamint az általuk inspirált alkotás önkifejezését belső erőforrásként mozgósítva segítik a lelki fejlődést és az önismeretet. Az egyéninek az egyetemesben és az egyetemesnek az egyéniben történő felismerése olyan, a művészetek befogadása és az alkotás által megtapasztalható katartikus élmény, amely a perspektívák kitágításával és megsokszorozásával szolgálja a nehéz élethelyzetből, lelkiállapotból való kimozdulást. A Tiszavirág művészetterápiás csoportjai irodalmi- illetve tágabban értelmezett szövegeket, komplex vizuális művészetterápiás eszközöket és technikákat, valamint dramatizációt is alkalmazva kísérik a résztvevőket témáik felismerésében, a kapcsolódó érzéseik kifejezésében, egyéni és közösségi feldolgozásában. A részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség vagy készség, csupán nyitottság a szépség és az élmény befogadására.

 

Művészetterápiás fókuszú csoportjaink

 

Hogyan mondjam el neked?

Párkapcsolati kommunikációt segítő csoport

Minden kapcsolatunkban megtapasztaljuk, de a párkapcsolatban, a huzamosabb együttlét miatt gyakrabban, a „nem értjük egymást” tehetetlen  érzését. Ez a kommunikációs probléma vváltozatos formát ölthet, a közönytől a félreértéseken át a szavaink kiforgatásáig és a fagyos csendig. A csoport nem csak pároknak szól és nem kommunikációs gyakorlatokat kínál, hanem az irodalomban felgyűlt tapasztalat által segít rálátnunk ezekre a nehézségeinkre, a forrásaikra, valamint művészetterápiás módszerekkel, biztonságos környezetben megélni, kifejezni és korrigálni őket.

 

Király Hajnal irodalomterapeuta és Roczkov Anna művészetterapeuta vezetésével.

 

A megfelelő csoport létszám megvalósulása esetén kétheti gyakorisággal

4X45 perc, 10 000 Ft /fő/alkalom, 3 előre fizetendő

A jelentkezés folyamatos a harmadik alkalomig, ezután a csoport bezárul

 

Tükröm, tükröm...

Női csoport a testi, lelki és szerepbeli változásokkal való megküzdés segítésére

 

Harcosok klubja

Csoport férfiaknak az értelem és érzelem közti feszültség, a férfivá válás, a szerepváltozások  és felelősségvállalás nehézségeinek segítésére, a nemzedékeken át ható minták felismerésére, leküzdésére, az agresszió és indulat kezelésére

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet:

info@tiszaviragpszichologia.hu

bottom of page