top of page

Művészetterápia

A művészetterápiák a művészetek (képzőművészetek, irodalom, film, zene, tánc- és színművészet) befogadásának élményét, valamint az általuk inspirált alkotás önkifejezését belső erőforrásként mozgósítva segítik a lelki fejlődést és az önismeretet. Az egyéninek az egyetemesben és az egyetemesnek az egyéniben történő felismerése olyan, a művészetek befogadása és az alkotás által megtapasztalható katartikus élmény, amely a perspektívák kitágításával és megsokszorozásával szolgálja a nehéz élethelyzetből, lelkiállapotból való kimozdulást. A Tiszavirág művészetterápiás csoportjai irodalmi- illetve tágabban értelmezett szövegeket, komplex vizuális művészetterápiás eszközöket és technikákat, valamint dramatizációt is alkalmazva kísérik a résztvevőket témáik felismerésében, a kapcsolódó érzéseik kifejezésében, egyéni és közösségi feldolgozásában. A részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség vagy készség, csupán nyitottság a szépség és az élmény befogadására.

 

Művészetterápiás fókuszú csoportjaink

 

Hogyan mondjam el neked?

Párkapcsolati kommunikációt segítő csoport

Minden kapcsolatunkban megtapasztaljuk, de a párkapcsolatban, a huzamosabb együttlét miatt gyakrabban, a „nem értjük egymást” tehetetlen  érzését. Ez a kommunikációs probléma vváltozatos formát ölthet, a közönytől a félreértéseken át a szavaink kiforgatásáig és a fagyos csendig. A csoport nem csak pároknak szól és nem kommunikációs gyakorlatokat kínál, hanem az irodalomban felgyűlt tapasztalat által segít rálátnunk ezekre a nehézségeinkre, a forrásaikra, valamint művészetterápiás módszerekkel, biztonságos környezetben megélni, kifejezni és korrigálni őket.

 

Király Hajnal irodalomterapeuta és Roczkov Anna művészetterapeuta vezetésével.

 

A megfelelő csoport létszám megvalósulása esetén kétheti gyakorisággal

4X45 perc, 10 000 Ft /fő/alkalom, 3 előre fizetendő

A jelentkezés folyamatos a harmadik alkalomig, ezután a csoport bezárul

 

Tükröm, tükröm...

Női csoport a testi, lelki és szerepbeli változásokkal való megküzdés segítésére

 

Harcosok klubja

Csoport férfiaknak az értelem és érzelem közti feszültség, a férfivá válás, a szerepváltozások  és felelősségvállalás nehézségeinek segítésére, a nemzedékeken át ható minták felismerésére, leküzdésére, az agresszió és indulat kezelésére

A csoportok valamelyikébe jelentkezni az alábbi linken lehet

https://forms.gle/E8JwmJDo8mcy1dsh6

bottom of page